Himalayazout

Himalayazout geldt in het gebied van herkomst, de zuid-westelijke Himalaya, van oudsher als bijzonder kostbaar en geneeskrachtig. Himalayazout bevat vele tientallen sporenelementen en mineralen, als calcium, kalium, magnesium, ijzer, zwavel en zink. Door deze mineralen is het zout smaakvoller en geneeskrachtiger.

Volgens de overlevering stamt Himalayazout uit de tijd van de schepping van hemel en aarde, uit het oerwater. Diep in het binnenste van de Himalaya werd oerwater omgevormd tot zoutkristal waarin de scheppingskracht is opgeslagen.

De zoutmythe blijkt wonderwel overeen te stemmen met wetenschappelijke feiten. Het leven is ontstaan in het water, de zogenaamde oersoep. Het leven is ontstaan in het water, de zogenaamde oersoep. Deze oersoep of oerzee bevatte de bouwstoffen van het leven, de elementen waaruit ook ons lichaam nog altijd bestaat.

Himalayazout is afkomstig uit opgedroogde delen van de oerzee.

Van oudsher is zout een conserveringsmiddel, zeer nuttig in een tijd waar men geen andere bewaar methodes beschikbaar had. Nu in de huidige tijd weten we dat  te veel zout gebruiken nadelig is voor de gezondheid. De maximale dagelijkse aanbevolen hoeveelheid ligt tussen de 6 en 10 gram voor inwendig gebruik. Himalayazout heeft daarnaast vele therapeutische mogelijkheden, denk hierbij aan zoutbaden, spoelen bij neusverkoudheid of het reinigen van de huid.

Sorteer op
 • Himalaya zoutlamp 2-4 kg
  Himalaya zoutlamp 2-4 kg

  HIMALAYA ZOUTLAMP.
  Prachtige zoutlamp geeft mooi zacht licht en zorgt voor een aangename atmosfeer in huis. Himalayazoutlampen zijn gemaakt van meer dan 250 miljoen jaar oud kristalzout uit het Himalayagebergte. Elke lamp is uniek…

  € 14,95
 • Himalaya theelicht
  Himalaya theelicht

  HIMALAYA THEELICHT.
  Prachtige theelicht geeft mooi zacht licht en zorgt voor een aangename atmosfeer in huis. Himalayazoutlampen zijn gemaakt van meer dan 250 miljoen jaar oud kristalzout uit het Himalayagebergte. Elke lamp is…

  € 5,50
Sorteer op
© 2014 - 2023 TopEdelstenen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel