Calciet

Calciet is een veel voorkomende en relatief zachte steensoort. Het behoort tot de carbonaten en is doorzichtig of doorschijnend met een glasachtige glans. Soorten zijn o.a. oranje calciet, geel calciet, wit calciet, blauw calciet, groen calciet, rood calciet, mangano calciet en cobalto calciet. Zuiver helder calciet wordt ook wel dubbelspaat genoemd vanwege de dubbele breking van het licht. Grijze of beige calciet met zachte, ronde vormen heet fairy stone calciet. De naam Calciet is afgeleid van het Latijnse woord 'calcis' wat 'kalk' betekent. Het is een wijdverspreid en veelvoorkomend mineraal dat wordt aangetroffen in carbonaatgesteenten en in ertsaders. Calciet is het voornaamste bestanddeel van kalksteen en marmer.

Sterrenbeeld

Kreeft (alle kleuren Calciet), Waterman (Regenboogcalciet)

Toegeschreven werking Calciet:

alle kleuren Calciet zijn goed voor:
- botten
- gebit
- nagels en
- het haar

Blauwe Calciet
- versterkt het zelfbewustzijn en laat ons in de toekomst kijken
Mangano Calciet
- reguleert de stoelgang en stofwisseling en zorgt voor evenwicht
Oranje Calciet
- maakt blij
Groene Calciet
- zorgt voor een goede bloedsomloop en werkt ontspannend en verwarmend

Verzorging

Calciet kan beter niet (langdurig) blootgesteld worden aan water. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Kenmerk:

Samenstelling: CaCO3,
hardheid: 3
 dichtheid: 2,7.

Geassocieerde Chakra's:

Blauwe calciet werkt in op het keel chakra (5e), groene calciet op het hart chakra (4e), honing calciet op het heiligbeen chakra (2e) en het zonnevlecht chakra (3e), gele calciet op het zonnevlecht chakra (3e), oranje calciet op het heiligbeen chakra (2e), rode calciet op het basis chakra (1e) en mangano calciet op het hart chakra (4e).

Vindplaats

Calciet is een van de meest voorkomende mineralen en wordt over de hele wereld gevonden.

Disclaimer:
De eventuele werking van de edelstenen is een samenvatting verkregen uit diverse bronnen. De stenen zijn gegarandeerd echt en van natuurlijke oorsprong. By-EM-Jewellery neemt echter geen enkele verantwoording en kan ook niet aansprakelijk worden gesteld voor de eventuele werking of uitstraling van stenen die als zodanig gekocht worden.

Terug naar vorige pagina:

© 2014 - 2021 TopEdelstenen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel