Fluoriet

De naam fluoriet is afgeleid van het Latijnse werkwoord fluere. Dit betekent stromen, vloeien. Fluoriet kan donkergeel, groen, blauw, violet of zwart van kleur zijn. De steen is doorzichtig met een glasachtige glans. de steen kan zowel primair, secundair als tertiair worden gevormd. Het grootste deel is echter van magmatische oorsprong. Fluoriet is in verschillende fascinerende vormen te vinden. Fluoriet is een belangrijk bestanddeel van industriële processen, zoals de glas- en staalproductie. 

Sterrenbeeld:

Waterman & Vissen

toegeschreven werking Fluoriet:

- ontslakt en reinigt het lichaam
- beschermt de aders en bloedvaten
- Goede steen bij studie
- helpt bij nekpijn
- schouderpijnm (spanning)
- versterkt de tanden
- tegen spataders
- brengt innerlijke rust
- tegen duizeligheid

Gele Fluoriet;
- activeert de milt en beschermt tegen nier- en blaas infecties
Groene Fluoriet;
- helpt tegen astma en allergische reacties
Violette Fluoriet;
- versterkt de concentratie

Verzorging:

Fluoriet kan verbleken onder invloed van zonlicht en het is beter deze steen niet te veel bloot te stellen aan water. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Kenmerken:

Samenstelling: CaF2,
hardheid: 4
dichtheid: 3,2.

Geassocieerde Chakra's

Gele fluoriet werkt in op het zonnevlecht chakra (3e) groene fluoriet werkt in op het hart chakra (4e), paarse fluoriet werkt in op het voorhoofd chakra (6e) en heldere fluoriet werkt in op het kruin chakra (7e).

Plaats van Herkomst:

U.S.A., Spanje, Mexico, China

Disclaimer:
De eventuele werking van de edelstenen is een samenvatting verkregen uit diverse bronnen. De stenen zijn gegarandeerd echt en van natuurlijke oorsprong. By-EM-Jewellery neemt echter geen enkele verantwoording en kan ook niet aansprakelijk worden gesteld voor de eventuele werking of uitstraling van stenen die als zodanig gekocht worden.

Terug naar vorige pagina:

© 2014 - 2021 TopEdelstenen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel