Seleniet

Seleniet kan puur wit, oranje, bruin of groen van kleur zijn. De ook wel satijnspaat genoemde steen is transparant en is fijn of wat grover geribbeld. Aangezien seleniet een gipskristal is is het belangrijk het kristal niet te veel in aanraking te laten komen met water. Het lost dan namelijk op. Twee opvallende selenietsoorten zijn de woestijnroos en de vissenstaartseleniet, zo genoemd vanwege het vissenstaartachtige voorkomen van de steen. Seleniet is genoemd naar Selene, de Griekse godin van de maan.

Sterrenbeeld:

Stier

Toegeschreven werking Seleniet:

- schenkt rust in het leven
- brengt balans
- bij ruggegraat problemen
- ondersteunt epilepsie
- houd borstvoeding op gang
- zeer sterke meditatie steen
- reinigt het aura
- in slaap komen

Naast de algemene eigenschappen van seleniet heeft oranje seleniet de volgende aanvullende eigenschappen:
- een goede steen om mee te aarden als je met engelen werkt
- door te kunnen slapen

Verzorging:

Seleniet kan niet gereinigd worden door de steen onder stromend water te houden. De steen lost namelijk op als ze in contact met water komt. Seleniet hoeft ook niet vaak gereinigd en opgeladen te worden vanwege haar zelfreinigende eigenschappen. Hierdoor kan de steen ook gebruikt worden om andere edelstenen mee te reinigen en op te laden. Toch is een goed idee om seleniet af en toe een nacht in het maanlicht te leggen zodat ze optimaal haar werk kan doen.

Kenmerk:

Samenstelling: CaSO4·2H2O
Hardheid: 2
Dichtheid: 2,3

Geassocieerde Chakra’s:

Derde oog Chakra, kruin Chakra

Plaats van herkomst:

 Marokko, Brazilië

Disclaimer:
De eventuele werking van de edelstenen is een samenvatting verkregen uit diverse bronnen. De stenen zijn gegarandeerd echt en van natuurlijke oorsprong. By-EM-Jewellery neemt echter geen enkele verantwoording en kan ook niet aansprakelijk worden gesteld voor de eventuele werking of uitstraling van stenen die als zodanig gekocht worden.

Terug naar vorige pagina

© 2014 - 2021 TopEdelstenen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel