Chalcedoon (Blauw)

Blauwe Chalcedoon is pure vezelige kwarts, gevormd bij temperaturen onder de 100°C uit oplossingen die rijk zijn aan kiezelzuur, meestal van magmatische en zelden van secundaire oorsprong, die door fijne adertjes in het gesteente heen sijpelen om zich ten slotte in grotere spleten en holten te verzamelen, in te dikken en uit te kristalliseren. De lichtblauwe kleur krijgt Chalcedoon door de lichtbreking op zijn microscopisch kleine kristallen, het zogenoemde 'Tyndall-effect': daarbij wordt het rode deel van het licht geabsorbeerd en het blauwe deel gereflecteerd.

Sterrenbeeld:

Boogschutter

Toegeschreven werking Chalcedoon:

- geneest wonden
- tegen overspannenheid
- tegen eczeem en Acne
- bij winterhanden en voeten
- helpt kinderen bij alleen zijn
- geeft troost bij verdriet
- tegen bloedingen

Verzorging:

Chalcedoon kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Kenmerk:

Hardheid: 6-7
Soortelijk gewicht: 2.6
Samenstelling: Sio2
Edelsteen groep: Kwarts

Geassocieerde Chakra’s:

Keel Chakra

Plaats van Herkomst:

India, Madagaskar,Turkije, Namibië, Afrika, Brazilië

Disclaimer:
De eventuele werking van de edelstenen is een samenvatting verkregen uit diverse bronnen. De stenen zijn gegarandeerd echt en van natuurlijke oorsprong. By-EM-Jewellery neemt echter geen enkele verantwoording en kan ook niet aansprakelijk worden gesteld voor de eventuele werking of uitstraling van stenen die als zodanig gekocht worden.

Terug naar vorige pagina:

© 2014 - 2021 TopEdelstenen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel