Prehniet

Prehniet ontstaat hydrothermaal in basaltholten of in spleten van basische gesteenten, met name in vulkanieten en kristallijne leien. Prehniet werd pas aan het eind van de 18de eeuw ontdekt en genoemd naar kolonel Prehn die het mineraal had meegenomen vanuit Kaapstad, Zuid-Afrika. De kleur van de steen is kleurloos tot groenachtig. Doorzichtig tot doorschijnend met een glas-tot parelmoerachtige glans.

Sterrenbeeld:

Weegschaal

Toegeschreven werking Prehniet:

- positief voor de nieren
- stimuleert vetstofwisseling
- goed voor de blaas
- tegen angsten
- positief voor de longen
- gaat nachtmerries tegen
- ondersteunt bij jicht
- Positief voor ziektes van het bloed

Verzorging:

kan in principe op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Heldere prehniet stenen, zoals in sieraden, kunnen beter niet opgeladen worden met (fel) zonlicht want daar kan de steen kleur door verliezen. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Kenmerk:

Hardheid: 6-6.5
Soortelijk gewicht: 2.8-3
Samenstelling: Ca2Al2Si3O10(OH)2
Edelsteen groep: Sorosilicaten

Geassocieerde Chakra’s:

Heiligbeen Chakra, Hart Chakra

Plaats van Herkomst:

Australië, Mali, India, Indonesië

Disclaimer:
De eventuele werking van de edelstenen is een samenvatting verkregen uit diverse bronnen. De stenen zijn gegarandeerd echt en van natuurlijke oorsprong. By-EM-Jewellery neemt echter geen enkele verantwoording en kan ook niet aansprakelijk worden gesteld voor de eventuele werking of uitstraling van stenen die als zodanig gekocht worden.

Terug naar vorige pagina:

© 2014 - 2021 TopEdelstenen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel