Lapis Lazuli

Lapis Lazuli ontstaat bij de metamorfose van kalk en marmer. Door de aanwezigheid van ijzer ontstaan ook Pyriet insluitsels. Meestal is het een mengsels van witte calciet, vaak dolomitisch, waarvan de vlekken of strepen met het blote oog te zien zijn, lichte pyroxenen en amfibolen, mineralen uit de sodalietstreek, lazuriet en korrelige pyriet. we hebben voor het gezicht te maken met een blauwe steen met goud' of 'zilveren' adertjes. het donkerblauw wordt gevormd door de dicht tegen elkaar liggende lazuurkorrels, die hun kleur danken aan moleculair verbonden zwavel, die dus eigenlijk het pigment vormt. De mooiste komt uit Afghanistan.

Sterrenbeeld:

Boogschutter

Toegeschreven werking Lapis Lazuli:

- Vriendschapssteen
- bij slapeloosheid
- bij overspannenheid
- geeft naastenliefde
- bij examenvrees
- tegen angsten in het algemeen
- helpt bij depressies
- geeft mensenkennis

Verzorging:

Lapis Lazuli niet reinigen met water. De steen kan hier door aangetast worden. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Kenmerk:

Hardheid: 5-6
Soortelijk gewicht: 2.7-2.9
Samenstelling: Na8S(AlSiO4)6
Edelsteen groep: Veltspaat

Geassocieerde Chakra's:

Keel, Kruin en Voorhoofd Chakra

Plaats van herkomst:

Afghanistan, Canada, Italië

Disclaimer:
De eventuele werking van de edelstenen is een samenvatting verkregen uit diverse bronnen. De stenen zijn gegarandeerd echt en van natuurlijke oorsprong. By-EM-Jewellery neemt echter geen enkele verantwoording en kan ook niet aansprakelijk worden gesteld voor de eventuele werking of uitstraling van stenen die als zodanig gekocht worden.

Terug naar vorige pagina:

© 2014 - 2021 TopEdelstenen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel